Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Újra családi napot tartottunk a múzeumban

Húsvét a VMGa-ban

Hosszú idő után újra rendezhettünk családi programot és ennek mi mérhetetlenül örültünk.

Két évvel ezelőtt – éppen így húsvét előtt – már mindent elkészítettünk a közelgő tematikus családi napunkra, amikor a kedvezőtlen járványhelyzet miatt be kellett zárni a múzeumot és az alkotóműhelybe szánt alapanyagokat bedobozolva felraktuk a polcra.

Közeledik a legnagyobb tavaszi ünnepünk, ezért tematikus családi nappal készültünk Húsvét a múzeumban címmel. Április 2-án délután 13:00 és 17:00 között vártunk kicsiket és nagyokat a Galántai Honismereti Múzeumba újra alkotni, illetve a kézművesek utcájába, állatsimogatóba és tárlatvezetésre.


A múzeum kiállítótermeiben Galánta környéki kézművesek mutatták be termékeiket. Az udvaron kis állatsimogatóval is készültünk és az előtérben tematikus fotófal várta a látogatókat.


A nagy kiállítóteremben rendeztük be az alkotóműhelyt, ahol különböző technikákkal, egyszerűbbel és igényesebbel is lehetett tojásokat díszíteni, tavaszi dekorációt készíteni. A legkisebbek a kifestőknek örültek.


Az állandó kiállításunk tárlatvezetését is az ünnephez igazítottuk és a régió húsvéti szokásait meséltük el magyar és szlovák nyelven. 

Hozzáadás dátuma: 8. 4. 2022 8:02
Legutóbbi frissítés dátuma: 8. 4. 2022 8:04
Szerző: Správca Webu