...
Vlastivedné múzeum v Galante

Mit rejt az éjszaka

lepkek banner

Tavasszal a Galgóci Honismereti Múzeum tekintélyes lepkegyűjteményét állítjuk ki, amellyel a természet- és állatkedvelők érdeklődését szeretnénk felkelteni. A Mit rejt az éjszaka című kiállításon több mint 1200 fajta s több mint 13 000 darab, Szlovákiában honos éjjeli lepkét láthatnak a látogatók.

A Mit rejt az éjszaka c. kiállításon a Szlovákiában honos éjjeli lepkék terjedelmes kollekciója lesz látható, melyet 46 éven keresztül gyűjtött Ladislav Miško, Újvárból származó lepkegyűjtő és tenyésztő. Az ő gyűjteményét vásárolta meg 2021-ben a Galgóci Honismereti Múzeum.

A Galántai Honismereti Múzeumban azzal a céllal kölcsönöztük ki ezt a lepkegyűjteményt, hogy a természettudományt önmagában is bemutassuk, hiszen ez a szakterület elenyésző mértékben van képviselve intézményünkben. További célunk, hogy megismertessük a látogatókat az éjjeli lepkék sokszínűségével és fajbeli gazdagságával. Erre lehetőséget ad maga a jól felépített kiállítás, illetve ezen kívül előadást is szervezünk, az iskolai csoportokat pedig múzeumpedagógiai foglalkozásra invitáljuk.  

A Mit rejt az éjszaka c. kiállítás megnyitójára 2023. március 8-án, szerdán 17:00 órakor kerül sor a múzeum kiállítótermében. A vernisszázson részt vesz Mgr. Branislav Varga, a kiállítás kurátora, a Galgóci Honismereti Múzeum entomológusa és zoológiai gyűjteményének kezelője. A megnyitón szintén részt vesz Ladislav Miško entomológus, a gyűjtemény korábbi tulajdonosa. A kiállítás 2023. április 26-ig tekinthető meg.

Mellékletek

Mit rejt az ejszaka_sajtonyilatkozat

Mit rejt az ejszaka_sajtonyilatkozat.docx
Fájl típusa: DOCX dokumentum, Nagyság: 47,3 kB
Hozzáadás dátuma: 8. 3. 2023 8:00
Legutóbbi frissítés dátuma: 8. 3. 2023 8:00
Szerző: Správca Webu