...
Vlastivedné múzeum v Galante

Múzeumba járunk

muzeumba jarunk

Múzeumlátogatás óvodáskorban kitűnő lehetőséget nyújt az óvodán kívüli élmény alapú tanulásra. A Múzeumba járunk c. programsorozat minden hónapban új témát kínál, amely kapcsolódik az állandó és időszakos kiállításokhoz, évszakokhoz, szokásokhoz.

Célunk, hogy programjaink által már az óvodás korú gyermekben tudatosuljon: a múzeum olyan hely, ahol sok újdonságot, érdekeset megtanulhat. A rendszeres foglalkozások eredményeként a gyerekekben fokozatosan kialakul egy kép elődeik életéről: hogyan éltek a falvakban és városokban, mennyit dolgoztak a megélhetésért, hogyan befolyásolta életüket egy-egy jeles nap, különleges alkalom. Igyekeztünk úgy összeállítani programunkat, hogy ezen témákat mind felölelje, ugyanakkor kapcsolódjon az állandó és az időszaki kiállításhoz is. Emellett az óvodások megismerhetik Galánta és környéke – szűkebb régiójuk látványosságait, nevezetességeit is.

A foglalkozások első részében mindig egy adott témáról hallanak majd sok érdekeset, az ő feladatuk, hogy a számukra új környezetet és tárgyakat megfigyeljék. Témától függően összehasonlítjuk pl. a régebbi korok öltözködését, berendezési és használati tárgyait, illetve szokásait a jelenlegivel, a gyerekek pedig megnevezik a különbségeket. Arra is próbáljuk őket rávezetni, hogy bátran tegyenek fel kérdéseket. Az új ismeretek rögzítéseképpen a foglalkozások végén alkotóműhelybe invitáljuk a gyerekeket.

Részletes programismertető havi lebontásban a mellékelt dokumentumban olvasható: Múzeumpedagógiai foglalkozások 2021-2022.pdf (142.78 kB)

A Múzemba járunk c. programra itt jelentkezhet: https://forms.gle/udTUGU4Svv1j9yhGA 

A program helyszíne: Galánta, Fő u. 976/8, a VMGa épülete
Célcsoport: óvodások
Program időtartama: 60 perc
A program ingyenes!

 

 

Mellékletek

Múzeumpedagógiai foglalkozások 2021-2022.pdf

Múzeumpedagógiai foglalkozások 2021-2022.pdf
Fájl típusa: PDF dokumentum, Nagyság: 142,78 kB
Hozzáadás dátuma: 13. 10. 2021 13:52
Legutóbbi frissítés dátuma: 13. 10. 2021 13:57
Szerző: Správca Webu