Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Szórakozással és játékokkal teli nyár a múzeumban

nyár

A Galántai Honismereti Múzeumban a nyári szünidő kezdete óta 20 csoportot fogadtunk: 462 táborozót és 57 kísérő pedagógust. Az iskolákban, falvakban működő nyári táborok részére játékos múzeumpedagógiai programokat kínáltunk.

A legkedveltebb a Kincskeresés volt. A kalandokkal teli kincskeresés során a gyerekek az egész múzeumot felkutatták! A kalandorok kis csoportokba verődve oldották meg a furfangos feladatokat, fejlesztették logikai gondolkodásukat és kreativitásukat, csoportmunkájukat. Ezt a programot 12 csoport választotta és 252 gyermek abszolválta.

Játékos tárlatvezetést 5 alkalommal vezettünk. Ez egy interaktív tárlatlátogatás, amely során játékos tevékenységek útján ismerték meg az állandó kiállításokat a résztvevők. Pl. a patikában halhatatlansági szérumot kevertek, a molnárságban dédszüleink édességét kóstolták meg, valamint cserépdarabokból állítottak össze egy archeológiai leletet. Ezen a programon 110 gyermek vett részt.

Habár Alkotóműhelyt csupán 3 alkalommal tartottunk, minden esetben nagyon magas létszámmal. Pontosan 100 gyermek készített textil tányéralátétet, fa üzenőtáblát és dekoratív karkötőt.

A nyári táboraink befejeződtek a múzeumban. A múzeumpedagógiai programokat egy kicsit szüneteltetjük, de a háttérben már az elkövetkező tanévre készülünk. Ígérjük, az új programok is játékosak, szórakoztatóak lesznek!

Hozzáadás dátuma: 16. 8. 2022 15:35
Legutóbbi frissítés dátuma: 16. 8. 2022 15:36
Szerző: Správca Webu