Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Felhívás régi fényképek gyűjtésére az alsószeli gőzmalomról

Felhívás  régi fényképek gyűjtésére az alsószeli gőzmalomról 1

Ezúton kérünk mindenkit, akinek az alábbi épülettel kapcsolatos régi fénykép, irat, cikk van a birtokában és közzétételéhet hozzájárul, lépjen velünk kapcsolatba telefonon, levélben, e-mailben vagy látogasson el a Galántai Honismereti Múzeumba.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat 2019-ben azzal a céllal vásárolta meg az alsószeli gőzmalmot, hogy az épület felújítását követően - többek között -  gőzmalmokat bemutató állandó kiállítást hozzon létre. Ennek a szlovákiai viszonylatban is egyedülálló projektnek a megvalósításáért a Galántai Honismereti Múzeum a felelős.

A szakmai irodalmon és a levéltári forrásokon kívül a múzeum munkatársai a lakosok által közzétett anyagot is fel szeretnék használni. A múzeum célja, hogy képi dokumentációt és fényképeket szerezzen családi albumokból, illetve információkat a falusi krónikákból. Ezen felül örömmel vesszük, ha az idősebbek megosszák velünk a malommal kapcsolatos emlékeiket, történeteiket.

Ezúton kérünk mindenkit,  akinek az alábbi épülettel kapcsolatos régi fénykép, irat, cikk van a birtokában és közzétételéhet hozzájárul,  lépjen velünk kapcsolatba telefonon, levélben, e-mailben vagy látogasson el a Galántai Honismereti Múzeumba. A kölcsönzött fényképeket és dokumentumokat a másolat elkészítése után visszaszolgáltatjuk a tulajdonosának. Köszönjük az együttműködést!

Elérhetőség

Hozzáadás dátuma: 22. 6. 2021 11:09
Legutóbbi frissítés dátuma: 22. 6. 2021 11:10
Szerző: Správca Webu