Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Kiállítások archívuma

Üvegtársak 1

Üvegtársak

Dátum: 21. 10. 2023

Aktuális kiállításunk témája az üveg. Dimény Luca és Molnár Zsuzsa Lili, magyarországi üvegművészek modern poétikus plasztikái érkeztek hozzánk, amelyeket a gyűjteményünkből válogatott üveg használati tárgyakkal egészítettünk ki.

MERKUR 3

MERKUR

Dátum: 26. 5. 2023

Galántára érkezett a 100 éves legendás cseh találmány!

lepkek banner

Mit rejt az éjszaka

Dátum: 8. 3. 2023

Tavasszal a Galgóci Honismereti Múzeum tekintélyes lepkegyűjteményét állítjuk ki, amellyel a természet- és állatkedvelők érdeklődését szeretnénk felkelteni. A Mit rejt az éjszaka című kiállításon több mint 1200 fajta s több mint 13 000 darab, Szlovákiában honos éjjeli lepkét láthatnak a látogatók.

web banner lovas historiak vmga

Lovas históriák

Dátum: 1. 10. 2022

Egyik állat sem volt akkora hatással az emberiség történetére, mint a lovak: közlekedési eszközök voltak, inspirálta a művészeket, az embernek társa volt, segítette a munkában és a nehéz háborús időkben.

A sokoldalú fa – évgyűrűkbe írt történelem

A sokoldalú fa – évgyűrűkbe írt történelem

Dátum: 2. 6. 2022

A Múzeumok éjszakája rendezvény keretén belül nyílt meg a soron következő időszakos kiállításunk A sokoldalú fa – évgyűrűkbe írt történelem címmel, amely több tematikus egységből áll (pl. fafajták, mesterségek, bútorok, művészet) és mozaikszerűen kapcsolódnak egymáshoz.

Ilyen is volt Galánta

Ilyen is volt Galánta

Dátum: 11. 3. 2022

A Művészeti Alap támogatásának köszönhetően a sikerült megvásárolnunk régi, az egykori Galántát ábrázoló képeslapokat Pekarovič György gyűjtőtől. A kollekciót aktuális kiállításunkon mutatjuk be, amely április végéig tekinthető meg a múzeum kiállítótermében.

Mi rejlik a ruha alatt?

Mi rejlik a ruha alatt?

Dátum: 17. 12. 2021

Melltartók, alsónadrágok, harisnyák, fűzők és krinolinok adnak választ a kérdésre: mi rejlett a ruha alatt a múltban? A Galántai Honismereti Múzeum aktuális kiállítása lehetővé teszi a látogató számára, hogy a 19. század közepétől a 20. század közepéig tartó időszakban viselt ruhák alá kukucskáljon.

Kuffner báró műgyűjteménye a Galántai Honismereti múzeumban

Kuffner báró műgyűjteménye

Dátum: 10. 9. 2021

A Kuffner báró műgyűjteménye c. tárlat a diószegi cukorgyár egykori tulajdonosának birtokában lévő, Szlovákia második legnagyobb magángyűjteményét mutatja be, amely egykor a Kuffner-kastélyban volt Diószegen.