Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

OKTÓBER: Idősek hónapja – nyugdíjasok részére ingyenes belépés

OKTÓBER: Idősek hónapja – nyugdíjasok részére ingyenes belépés

Már hagyománya van annak, hogy októberben, az idősek hónapja keretében a nyugdíjasok ingyenesen léphetnek be a VMGa-ba.

Az ősz szimbolikája hagyományosan az idősekhez kapcsolódik, és októberre, mint az idősek hónapjára közel 3 évtizede emlékeznek. Az ENSZ azzal a céllal hirdette ki, hogy felhívja a figyelmet az idősebb generáció helyzetére és problémáira, értékelje tudását és tapasztalatait, kiemelje az idősek rangjának és méltóságának egyenlőségét. Az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint az egészséges öregedés olyan folyamat, amelynek célja, hogy optimalizálja a fizikai, szociális és mentális jólét lehetőségeit az egészséges élet várható élettartamának meghosszabbítása érdekében. Fontos a jó életminőség, a társadalmi környezet és az idősek hozzáállása.

A Galántai Honismereti Múzeumban már szokás, hogy az idősek októberben ingyenesen léphetnek be az intézménybe. A látogatók 8 állandó kiállítást és a Kuffner-báró műgyűjteménye című aktuális kiállítást tekinthetik meg lektorok kíséretében, akik szakmai tárlatvezetést biztosítanak szlovák és magyar nyelven.

A múzeum akadálymentesített, lifttel rendelkezik, s a kiállítótérben a látogatók kényelme érdekében székeket is helyeztek el. A múzeum munkatársai, akik kapcsolatba lépnek az idősekkel, teljes mértékben oltottak.

A Galántai Honismereti Múzeumban ezzel a kis gesztussal támogatja a nyugdíjasok szociális és mentális egészségét.

Hozzáadás dátuma: 6. 10. 2021 14:22
Legutóbbi frissítés dátuma: 6. 10. 2021 14:26
Szerző: Správca Webu