Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Üvegtársak

Üvegtársak 1

Aktuális kiállításunk témája az üveg. Dimény Luca és Molnár Zsuzsa Lili, magyarországi üvegművészek modern poétikus plasztikái érkeztek hozzánk, amelyeket a gyűjteményünkből válogatott üveg használati tárgyakkal egészítettünk ki.

Az üveg adta fény-árnyék jelenségek csodálata és megjelenítése Dimény Luca és Molnár Zsuzsa Lili alkotómunkáját is meghatározza. A kiállításon a látogatók olyan kisplasztikákkal és képekkel találkozhatnak, melyek által az alkotók amellett, hogy érzékletesen mutatják be az őket foglalkoztató témákat, ízelítőt is adnak az üveg különböző megmunkálási módjaiból.duse za sklom vmga

A kiállítást kiegészítjük a Galántai Honismereti Múzeum gyűjteményében található üvegből készült használati tárgyakkal, így folytatva a különböző alapanyagokat bemutató tárlataink sorát. A látogatók betekintést kapnak az üveg történetéről és felhasználási módjának változásáról az őskortól a napjainkig.

s vmga

A vernisszázsra 2023. november 15-én, szerdán 17:00 órakor került sor a Galántai Honismereti Múzeumban.Fotógaléria a megnyitóról <<ITT>> érhető el.  Lipovics János megnyitó beszéde a blogunkon olvasható <<ITT>>. A kiállítás 2024. március 15-ig tekinthető meg.

Olyan kisérőrendezvényeket szervezünk a kiállítás ideje alatt, amelyek az üveg törékenységére rezonálnak és az emberi kapcsolatokkal foglalkoznak. A programokat sokéves tapasztalattal rendelkező párkapcsolati coachok fogják vezetni.

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre.

MMA

Hozzáadás dátuma: 21. 10. 2023 16:17
Legutóbbi frissítés dátuma: 3. 4. 2024 16:31
Szerző: Správca Webu