...
Vlastivedné múzeum v Galante

Nyári táborok

nyári tábor, múzeum, VMGa

Szórakozással teli programokkal készülünk a nyárra! Az iskolákban, falvakban működő nyári táborok részére játékos múzeumpedagógiai programokat kínálunk.

 

Játékos tárlatvezetés

 

Interaktív tárlatvezetés keretén belül játékos tevékenységek útján ismerik meg az állandó kiállításokat a résztvevők.

A városi bútortörténeti részben a 19—20. század fordulójának divatját is megmutatjuk, a néprajzi szekcióban a hagyományos népi kultúrával és szokásokkal ismerkedünk. A patikában halhatatlansági szérumot keverünk, a molnárságban dédszüleink édességét kóstoljuk, valamint cserépdarabokból összeállítunk egy archeológiai leletet. Fogunk még halászni, játszunk majd kirakóval és kockákkal, a legkisebbek pedig biztosan örülni fognak a tematikus kifestőknek.

A program időtartama: 90—120 min.
Ár: 1,50 €/gyermek

 

Kincskeresés

 

A kalandokkal teli kincskeresés során a gyerekek az egész múzeumot felkutatják! A kalandorok kis csoportokba verődve oldják meg a furfangos feladatokat, fejlesztik logikai gondolkodásukat és kreativitásukat, csoportmunkájukat.

A nyári időszakban kincskereső programunk az aktuális, A sokoldalú fa című kiállításunkra fókuszál, de az állandó kiállításokban is zajlik. Miután a gyerekek meghallgatták a tudnivalót a fáról, a kézművesekről és művészekről, kezdődhet a kaland a múzeum egész területén. Feladatlapokat kapnak és kis csoportokban dolgoznak a megoldásokon.

A program időtartama: 150 min.
Ár: 2,50 €/gyermek

 

Alkotóműhely

 

Az alkotóműhely keretén belül olyan tevékenységekkel készülünk, amely során a résztvevők fejleszthetik kézügyességüket, alkotókészségüket és kreativitásukat.

3 munkaállomásnál textil tányéralátétet, fa üzenőtáblát és dekoratív karkötőt készítenek, s ezeket mind haza is vihetik. A program tárlatvezetést is tartalmaz.

A program időtartama: 150 min.
Ár: 5 €/gyermek
 
Csoportok jelentkezése: muzeumgalanta69@gmail.com alebo domotorova.alena@zupa-tt.sk 
+31/780 55 35
Dátum vloženia: 10. 6. 2022 14:20
Dátum poslednej aktualizácie: 10. 6. 2022 14:26
Autor: Správca Webu