Menu
...
Vlastivedné múzeum v Galante

Befejeztük!

Befejeztük!

Az utolsó kiállításunk Mi rejlik a ruha alatt? címmel szombaton a végéhez ért. Végtelenül örülünk, hogy a megszorítások ellenére nagy volt iránta az érdeklődés.

A fehérnemű története izgalmas téma, a kiállított darabok mesések voltak. A tárlat bepillantást engedett a tehetős városi polgárság női ruhatárába éppúgy, mint a galántai régió vidéki lakosainak alsóruházatába.  

 

Vernisszázs

A kiállítás megnyitójára még decemberben került sor, de sajnos csak online. A videó elérhető YouTube csatornánkon ITT Az új évben szerettünk volna olyan programokat kínálni a látogatóinknak, amelyek miatt hajlandóak felállni a házi mozi elől és kimozdulni.

 

Randevú

A RANDEVÚ A MÚZEUMBAN eseményen privát tárlatvezetést kínáltunk pároknak, amelyen azonban nem a szigorú történelmi adatokra fókuszáltunk, hanem érdekes, olykor pikáns történeteket meséltünk az öltözködés történetéből. A helyek gyorsan beteltek, a média is eddig nem tapasztalt érdeklődést mutatott ez iránt a különleges program iránt.

 

Finisszázs

Sajnáltuk, hogy ez a bájos kiállítás nem kaphatott méltó megnyitót, ezért ünnepélyes befejezését terveztük. A FINISSZÁZSra 2022. február 23-án, szerdán 17:00 órakor került sor, amelyen rész vett Mgr. Novák Mezőlaky Margaréta is, a kiállítás szerzője és kurátora. Ő előadást tartott a kiállítás ötletének megszületéséről, a fehérnemű történetéről és tárlatvezetést is tartott a részvevőknek.

 

Olvasnivaló

A kiállítás bepillantást engedett a galántai régió vidéki lakosainak alsóruházatába is, amelyek a Galántai Honismereti Múzeum gyűjteményéből származnak. Kendervászonból készült pendelyekből, ingekből és alsószoknyákból kaptak ízelítőt a látogatók. 2 ruhadarabot be is soroltunk a Hónap tárgya sorozatba, itt olvashatnak róla többet: január  és február

A blogunk is új cikkel bővült alsónemű története témában.

 

Virtuális tárlat

Ha nem sikerült személyesen ellátogatni a kiállításra, vagy csak szeretné felidézni a tárlatot, tekintse meg a 3D vizualizációt ITT

Hozzáadás dátuma: 1. 3. 2022 11:09
Legutóbbi frissítés dátuma: 1. 3. 2022 13:39
Szerző: Správca Webu