Naše medovníky - recept
HRNČEKOVÝ MEDOVNÍK
Prísady:
8 hrnčekov hladkej múky (1kg)
1 a pol hrnčeka práškového cukru (30dkg)
3 čajovej lyžičky sóda bikarbóny
1 polievkovej lyžice medovníkového korenia (alebo škorica a klinčeky pol na pol)
30dkg margarínu alebo masla
1 hrnček medu (2,5dl)
3 vajcia
Postup:
- Preosiatu múku, práškový cukor, korenie a sóda bikarbónu premiešame vo veľkej miske.
- Margarín nakrájame na menšie kusy, ktoré ešte prstami rozmiešame v základe, potom pridáme aj vajíčka a med, dôkladne vypracujeme cesto a rozdelíme na tri porcie (takto sa s nimi pracuje ľahšie).
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 0,5cm a pomocou formičky vykrojíme medovníčky, uložíme na plech s papierom na pečenie.
- Dáme piecť pri teplote 180°C nanajvýš 10 minút.
Tip: Aby boli medovníčky lesklé, potrieme rozšľahaným vajíčkom pred pečením aj po pečení (ešte horúce medovníčky).
Z tejto porcie vyjde asi 100—150 kusov (závisí od veľkosti formičiek).
Snehová pena na zdobenie:
15 dkg práškového cukru na 1 bielko.
Dátum poslednej aktualizácie: 15. 12. 2022 9:39